"Johnny var Evas Hjärtas låga"

Har varit borta ganska länge från en dator nu. De kliar i fingrarna. Har varit på semester i Lysekil i några dagar, paradiset på jorden. Ni som varit där förut, kom gärna tillbaka, ni andra kan gott stanna där ni är.

Sitter vid en dator som inte påminner om något jag tidigare upplevt, den är så långsamm att jag tror att jag hade kunnat skapa internet innan den här skriver det jag skriver...


Hur som helst, lev väl...

Allt kretsar inte kring dig

Efter många om och någras men har jag lyckats ta mig till en dator. VM final igår. Zizou tappade det ordentligt. Själv hade jag marinerat mina organ i alkohol så jag verken såg eller hörde. Men final var det och Italien vann på straffar. Jag tror aldrig jag har sett ett lag sett alla sina fem straffar, i alla fall var det länge sedan. Aldrig har jag väl heller sett en målvakt gå fel på samtliga!?

Jag avslutar som en god vän till migbrukar säga.... "nu ska skiten in"

Mors

Erik

Jag står för vad jag säger, men har jävlig svårt att säga vad jag står för...

Mmm... Nu har jag 10 minuter kvar till 4 härliga veckors semester. Läste idag om en person som hatade människor som inte "står för vad de säger". Jag måste faktiskt vidhålla att det är svårara säga vad man står för än att stå för vad man säger.

Nu är det nästan molnfritt utanför mitt fönster igen. Blåhimmel blus skulle vara en passande låt, men jag nöjer mig med "fan,fan,fan (klockan 3 på natten)" gillar ni thåström men inte lyssnat på den versionen så släng er i en bil och åk och köp den. Finns som B-sida på "fan,fan,fan".

Så var det med det, nu har NI på något konstigt sätt hållit mig sällska till semestern börjar....


Ha det bra så länge.

Erik

Jag läser Kerouac, Jack Kerouac har du läst honom nån gång?

Ja, jag sitter faktiskt på min luchrast och försöker läsa Kerouacs "de underjordiska"
Säkerligen är det en utomordentlig roman i bästa "beatstil".
Problemet är bara att jag absolut inte kan tränga in i den och bara tycker att det är svårläst och klumpigt översatt (tack Lars Wilson för det).
Läs den på orginalsråk säger alla till mig. Ja, det är ju ett grymt tips om man skulle vara så bra på engelska.

Jag har även läst en del av Bukowski, och där finns inte det problemet. Där är det en bra översättning med flyt och som känns väldigt nutida utan att tappa känslan i berättelse, tänk om en sådan översättning kunde komma av Kerouac, då hade lyckan varit gjord... I alla fall nästan...


Erik


Semester och mail som värmer

Sitter på mitt kontor. Har tråååkigt. Men något är ändå annorlunda än en vanlig fredag. Idag är sista dagen innan semestern.
På något sätt har jag ändå väldigt svårt att njuta av semester, det känns som om man nästan måste ha det sådär skönt och bra eftersom man är ledig. Själv måste jag säga att gratis ledighet, eller sånt som ligger in i  mellan passar mig mycket bättre. Säg påsk som alltid är 4 lediga dagar i sträck, men det ligger ändå mitt i smeten på något sätt, sånt gillar jag....

Till ett helt annat spörsmål...

Har gått och varit lite "orolig" . Någon har kännt sig stött. Men idag fick jag ett mail som jag hoppas och tror var en ursäkt och förlåtelse på samma gång. Det kändes bra, för den människan är ändå lite intressant på något ännu outrett sett...

Nu har jag fått ur mig morgonens ångest... Mer lär komma under dagen?!


Förändringens vindar

Sitter utsvulten inne på mitt minst sagt spartanskt inredda kontor i 28 gradig hetta. 30 minuter på lunchrestaurangen över gatan sitter jag proppmätt och tänker på livet. Om ändå allting kunde gå så fort och enklet som från hungrig till mätt. Tänker er.

Olycklig-Lycklig 30 min
Ful-Snygg 30 min
Tjock-Vältränad 30 min För att bara ge några få exempel.

Och varför är det så att de tråkiga bitarna i det mesta man gör tar längre tid än de roliga? Tex

Åka lift-Åka skidor/ Liften tar lång tid och är jättre tråkig.
Laga mat-Äta mat/ samma sak där.
Gå upp i vikt-Gå ner i vikt.


Det finns hur många sammanhang som helst eller hur?

Sköt er

Flickornas laban

Håll fast vid en gång flydda tider

Håll fast vid en gång flydda tider Det var sommaren som gud glömmde men ändå ville komma ihåg.


Läser Ronnies kröikor och skapar en blogg.

Hittade en kröikör idag som jag faktiskt gillade. Började läsa en sedan läste jag alla krönikor som låg uppe. Tänkte "fan sådär kan ju jag också skriva".

Så jag tänkte att jag skapar en blogg, den kommer väl ingen jävle läsa ändå, förmodligen, och absolut inte hon, eller de som jag hoppas ska läsa. Men å andra sidan är det ju jävlig mycket större möjlighet att någon läser OM jag faktiskt skriver!?

Hur som helst. Det är många tankar som finns som borde skrivas om, vissa är mer PK än andra, och jag tror att många kommer rynka på näsan, men det gör ju så många redan....

Ses i Framtiden

Flickorns laban